Fenyegetik a dán állatkert vezetőit

Vágólapra másolva!
Nem kellett volna nyilvánosan kivégezni a kétéves zsiráfot. Azóta nincs nyugtuk.
Vágólapra másolva!

Halálos fenyegetéseket kapott a kétéves egészséges zsiráfot elpusztító és az állat húsát az oroszlánokkal megetető dániai állatkert személyzete. A Marius nevű zsiráfot vasárnap lőtték le, és bőrét lenyúzva húsát a látogatók, köztük gyerekek szeme láttára vetették oda az oroszlánoknak.

Az állatkert szóvivője, Tobias Stenbaek Bro hétfőn elmondta: ő és az állatkert tudományos igazgatója, Bengt Horst telefonon és e-mailben is számos fenyegetést kapott. Az egyik levél egyenesen úgy fogalmazott: "A koppenhágai állatkert személyzetének gyerekeit meg kellene ölni" - idézte a szóvivő.

A zsiráf megmentése érdekében indított petíciót az interneten egy-két nap alatt több mint 20 ezren írták alá. Több állatkert jelezte, hogy lenne kapacitása a hím zsiráf befogadására.

Az állatkert szerint Marius elpusztítására azért volt szükség, hogy elkerüljék a beltenyészet kialakulását. A húsának nyilvános megetetését pedig azzal védték, hogy csak a látogatók állatokkal kapcsolatos tudományos ismeretanyagát akarták bővíteni.