Felvette a kesztyűt Woody Allen

Woody Allen pedofília botránya
Director Woody Allen is seen in a street of Paris on July 6, 2010 during the shooting of his latest movie " Midnight in Paris " with French first lady Carla Bruni-Sarkozy waiting in the wings to take her first major film role. Despite a starry cast including Oscar-winner Marion Cotillard and American talents Owen Wilson and Kathy Bates, pre-publicity for "Midnight in Paris" has focused on the supermodel-turned-singer's big screen debut. AFP PHOTO FLORE GIRAUD
Vágólapra másolva!
Megszólalt a molesztálással vádolt Woody Allen, aki terjedelmes nyílt levélben cáfolta meg egyesével volt párja és nevelt lánya állításait. Szerinte az egész lejáratókampány mögött Mia Farrow áll.
Vágólapra másolva!

Közel egy héttel azután, hogy nevelt lánya molesztálással vádolta meg, Woody Allen filmrendező a New York Times hasábjain először és utoljára reagált Dylan Farrow állításaira. A rendező örökbefogadott lányának nyílt levele a hollywoodi díjátadási szezon közepén, február elsején robbant be a New York Times blogfelületére. A levél arról szólt, hogy több mint húsz évvel ezelőtt a rendező megerőszakolta őt.

Az írást felkapta a gyerekmolesztás vádjára felizzó közösségi média, különösen a Twitter, ahol Mia Farrow, Allen volt partnere és gyermekük, Ronan Farrow pár célozgató bejegyzéssel már napokkal korábban, a Golden Globe estéjén megágyazott a most 28 éves nő állításainak. „Woody Allen az élő példája, hogy ez a társadalom elbukik, amikor a szexuális molesztálás és zaklatás áldozatait kellene megóvni” – foglalta össze a nevelőapja elleni vádak lényegét a levelében Dylan Farrow.

Allen péntek éjszakai válaszlevelét azzal kezdi, hogy amikor huszonegy évvel ezelőtt először hallotta meg, hogy Mia Farrow gyerekmolesztálással vádolja, nevetségesnek tartotta még a feltételezést is, és nem is foglalkozott a dologgal. "Egy borzasztóan elkeseredett szakítás után voltunk, ellenségei lettünk a másiknak" - írja.

Woody Allen egy 2010-es fotón. Forrás: AFP/Flore Giraud

A rendező bevallja, hogy naivan abban hitt, a vádakat senki nem fogja komolyan venni, hiszen "természetesen nem molesztáltam Dylant, és minden racionálisan gondolkodó ember láthatta, hogy ez az egész csak egy trükk Mia részéről".

"Egy 56 éves férfi vagyok, akit soha előtte és utána sem vádoltak gyerekek molesztálásával, 12 évig voltam egy Miával, és ez idő alatt egyszer sem említette, hogy hasonlót tettem volna" - írja. Teljesen logikátlan forgatókönyvnek nevezi, hogy pont akkor kezdte volna molesztálni a nevelt lányát, amikor meglátogatta a gyerekeket Mia Farrow connecticuti házában, és fél tucat ember volt a házban. Ráadásul úgy, hogy éppen egy új, boldog párkapcsolat elején volt Miával.

Allen levelében kritizálja a connecticuti ügyészt és az ügyében érintett bírókat, csodálkozik rajta, hogy Farrow miért nem volt hajlandó alávetni magát a hazugságvizsgálatnak, és szerinte nevelt lánya most már saját maga is elhiszi, hogy zaklatták, és megkérdőjelezi, egyáltalán Dylan írta-e mostani nyílt levelet, mert szerinte sokkal inkább Mia Farrowra vall az, hogy filmsztárokat is bevont az ügybe.

Beszél arról is, hogy átment egy hazugságvizsgálós teszten, és az ügyész által felkért szakértői csoport, a Yale-New Haven Kórház gyermekbántalmazási klinikája tisztázta őt.

A rendező levele végén azt írja: ez volt az utolsó alkalom, hogy megszólalt az ügyben.

Kövessen minket a Facebookon is!