Vágólapra másolva!
Egy ökölcsapás elijesztett egy cápát, egy búvár viszont meghalt.
Vágólapra másolva!

Új-Zélandnál szerencsés kimenetelű, Ausztráliánál végzetes cápatámadás történt.

Előbbi esetben egy szörfös a puszta öklével tudott elbánni egy cápával Porpoise Baynél, Új-Zéland déli vidékén. A ragadozó így is három harapást ejtett a sportoló lábán, amikor azonban a szörfös öklével lecsapott az állatra, az elengedte, és elúszott. A 28 éves áldozatnak volt annyi ereje, hogy partra vonszolja magát, ott viszont 40 percet kellett várnia a mentőkre. A férfi egy szemtanú szerint jól tűrte a fájdalmat, magánál volt és tisztán beszélt, amikor elvitték.

Januárban egy új-zélandi halászra támadt cápa, a férfinek egy késsel sikerült elkergetni az állatot, a partra érve összevarrta sebeit és bement az első kocsmába, hogy igyon egyet az ijedtségre.

Meghalt viszont egy búvár Ausztrália partjainál, fehér cápa végzett vele, miközben Yorke-szigeténél, Goldsmith partjainál merült társaival.

A szintén 28 éves férfi Dél-Ausztráliában, azzal a Nyugat-Ausztráliával szomszédos szövetségi államban vesztette életét, ahol nemrég cápamentesítési akció kezdődött az utóbbi években megszaporodott, gyakran halálos kimenetelű támadások miatt. A program keretében átmenetileg engedélyezték az olyan veszélyeztetett fajok, mint a fehér cápa leölését is.

A fehér cápákból már kevesebb mint 10 ezer példány volt, amikor 1990-ben védetté nyilvánították őket.