Kettészakadt egy teherhajó a francia partoknál

Mólónak ütközött spanyol teherhajóhoz érkezik egy mentőhelikopter a délnyugat-franciaországi Anglet partjainál 2014. február 5-én. A balesetben kettétört teherhajó fedélzetén utazó 11 tengerészből egy megsérült
Vágólapra másolva!
Kettészakadt egy spanyol hajó Franciaország partjainál. Nem világos egyelőre, hogy volt-e rakománya, de annyit tudni, hogy egyelőre csak a saját üzemanyaga ömlik az óceánba.
Vágólapra másolva!

Zátonyra futott és kettészakadt egy spanyol teherszállító hajó Franciaország délnyugati, atlanti-óceáni partjainál. A hajóból a saját üzemanyaga szivárog az óceánba - írta a Reuters. A BBC szerint a hajó üres volt, a Reuters szerint viszont trágyát szállított, bár azt írták, nem világos, hogy milyen mennyiségben.

A hajó hajtóműve feladta a szolgálatot, így manőverezhetetlenné vált. A hatóságok a kettészakadt hajó balesete miatt környezetvédelmi riasztást adtak ki, és lezárták a közeli partszakaszt. A hatóságok szerint 120-160 köbméter üzemanyag van a hajó tankjában, ennyi ömölhet ki a tengerbe. A francia prefektus szerint azonban a szennyeződés egyelőre korlátozott.

A hajó tizenkét főből álló legénységét helikopterrel mentették ki, egyiküknek eltört az orra.

Forrás: MTI/AP/Bob Edme

Kövessen minket Facebookon is!