37 évvel a szökése után kapták el a tolvajt

Vágólapra másolva!
Fiút szült és 37 évig éldegélt egy nő az USA-ban, akit négy évtizede lopásért lecsuktak 16 hónapra. A büntetését nem várta végig, inkább megszökött, és álnéven bújkált a rendőrök elől. Eddig.
Vágólapra másolva!

A most 60 éves Judy Lynn Hayman 1977-ben megszökött egy Michigan állambeli börtönből, de 37 évvel később rátaláltak a rendőrök - írta a Guardian. A nő egy San Diego-i címen álnéven élt.

Haymant lopásért ítélték el négy évtizede, és az ypsilanti börtönben töltötte büntetését 23 évesen, amíg el nem szökött. A 16 hónapos büntetésének csak a felét töltötte le. A rendőrök a michigani korrekciós intézet tanácsára kiszálltak a San Diego-i lakásra hétfő délután, és a Judy Lynn Hayman leírásának megfelelő nő válaszolt az ajtóban. A rendőröknek Jamie Lewis néven mutatkozott be, és hivatalos papírokat mutatott be ezzel a névvel.

A rendőrök azonban nem hagyták ennyiben, mert a bűnügyi nyilvántartásban szereplő fotójához eléggé hasonlított, ráadásul a kérdésekre néhol gyanúsan összefüggéstelenül válaszolt. "A szemei buktatták le" - állította a nyilatkozó rendőr, aki szerint a képen látható szemek nagyon hasonlítottak a nő szemeire. Bevitték a rendőrségre, ahol Jamie Lewis elismerte, hogy ő valójában Judy Lynn Hayman.

A rendőrségen meglátogatta 32 éves fia, aki a rendőrök szerint igencsak meglepettnek tűnt. Úgy látszott, hogy nem volt tisztában azzal, hogy anyja börtönben ült korábban.

A szomszédok szerint néhány éve már a San Diego-i lakásban élt a nő. A U-T San Diego lapnak nyilatkozó egyik szomszéd azt mondta, úgy tűnt neki, hogy Hayman nem jár el dolgozni, sőt bejártak hozzá mosni, és a fia is meglátogatta néha.

Kövessen minket Facebookon is!