Lelőtte a nemzetközi koalíció egyik gépét az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam nyilvánosságra hozott egy fényképet arról a jordániai pilótáról, akinek a gépét lelőtték a fegyveresei Rakka közelében. A hírt megerősítette egy szíriai emberjogi szervezet és Jordánia is.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam szerdán jelentette be, hogy a szíriai Rakka közelében lelőtte az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció egyik harci gépét. A hírt megerősítette a Nagy-Britanniában működő Syrian Observatory for Human Rights nevű szervezet is, jelentette a Reuters.

Fényképet is közöltek

Az Iszlám Állam nyilvánosságra hozott egy fényképet is a pilótáról, aki jordániai. A BBC beszámolója szerint a jordániai hadsereg megerősítette, hogy az egyik gépét lelőtték Szíria felett, a pilóta pedig fogságba esett.

Az amerikai és szövetséges légierő rendszeresen támadja Rakka tartományt, amely az Iszlám Állam egyik erőssége, és szinte teljesen a szervezet ellenőrzése alatt áll. A Központi Parancsnokság közlése szerint az akcióban Szaúd-Arábia, Katar, Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek vesz részt, illetve támogatja azt.