Betemette a hó Európát

hó
A man moves snow in Wiesbaden, Germany, 27 December 2014. Shortly after Christmas, this winter's first heavy snowfall came upon Germany. PHOTO: ARNE DEDERT/dpa
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia és Svájc egyes területein, valamint Németország délnyugati részén a sűrű hóesés okozott fennakadásokat a közlekedésben már szombatra virradó éjszaka is. 
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában sokan hagyták a kocsikat az úton, többen pedig a havazás miatt órákon keresztül autóikban rekedtek. Egy Sheffieldből Londonba tartó buszjárat több tucat utasának egy templomban kellett töltsei az éjszakát, miután autóbuszuk a hó miatt elakadt.

Havazás nehezíti a közlekedést Angliában Forrás: AFP/Oli Scarff

Áramkimaradás is volt

Anglia egyes részein 11 centiméteres hó hullott. A havazás miatt mintegy 36 ezren maradtak áram nélkül, és további csaknem 70 ezer fogyasztó számára akadozott az áramellátás.

Németországban is súlyos a hóhelyzet Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

A liverpooli John Lennon repülőteret, valamint a leedsi Bradford nemzetközi repülőteret pénteken késő este a havazás miatt lezárták, azóta azonban mindkét repülőteret újból megnyitották. Erről bővebben itt olvashat.

További havazásra kell számítani

A meteorológusok további hóesést jósoltak elsősorban Nagy-Britannia északi részein, valamint Németország délnyugati részén, a Fekete-erdő magasabban fekvő területein.

A gyerekek mindenester élvezik a hirtelen jött havat Hollandiában Forrás: BELGA/AFP/Robin Utrecht

A havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben szombaton több franciaországi autópályán is.