Kimentette lányát az Iszlám Állam karmaiból egy anya

https://twitter.com/chechclearrr 
Omar Yilmaz Israfil
Omar Yilmaz
Vágólapra másolva!
Elhozta az Iszlám Állam szélsőségeseitől a lányát egy holland anya. A lány még februárban szökött Szíriába, nőül is ment egy szélsőségeshez, de szakítottak.
Vágólapra másolva!

Egészen az Iszlám Állam úgynevezett kalifátusának szíriai központjáig, Rakkáig ment lányáért egy holland anya. Monique lánya Aicha még februárban utazott a polgárháború dúlta Szíriába, miután magáévá tette a terroristák ideológiáját, és megtetszett neki az Iszlám Állam egyik holland születésű, török származású tagja, Omar Yilmaz.

Az anya szerint 19 éves lánya nagyon rövid időn belül vált lelkes holland tinédzserből radikális muszlim, aki közösségi szájtokon keresztül került kapcsolatban a török származású szélsőségessel, akibe végül szerelmes is lett. „Egyfajta Robin Hoodként tekintett rá.” Mivel a holland hatóságok gyanították, hogy mire készül, korábban bevonták a lány útlevelét, de végül mégis elutazott a személyijével.

Yilmaz, aki már szakított a lánnyal Forrás: twitter

Omar Yilmaz a BBC-nek azt mondta, azután vette feleségül a holland lányt, hogy egy másik harcos, akivel eredetileg összeházasodott volna, életét vesztette a harcokban. Hamar elváltak azonban. „Nem működött, szakítottunk. Ő ment a maga útján és is a magamén” – idézte a BBC.

Az anya először októberben utazott Törökországba, hogy hazahozza a lányt, de nem tudta átlépni a török-szír határt. Végül a múlt héten segélyhívást kapott lányától, és a hatóságok tanácsa ellenére mégis beutazott Szíriába, ahol Rakkában meg is találta, és el is vitte magával Aichát. Jelenleg a török határon várnak az engedélyre, hogy hazatérhessenek Hollandiába. A lánynak ugyanis nincs útlevele.

Azt nem tudni mi lesz vele később. Feltehetően alaposan kifaggatják majd a holland hatóságok, hogy részt vett-e bármilyen bűncselekményben.

Korábban amerikai tinik is megpróbáltak eljutni az Iszlám Államhoz, arról, hogy mi vonzhatja őket, itt olvashat bővebben.