Kártérítésért perel az ebolából gyógyult spanyol ápolónő

Vágólapra másolva!
150 ezer euró (46 millió forint) kártérítést követel a madridi egészségügyi vezetéstől az ebolából felgyógyult spanyol ápolónő, mivel szerinte súlyosan megsértették a jó hírnevét, amikor azt állították róla, hogy nem ment azonnal orvoshoz, miután jelentkeztek a betegség tünetei, és így másokat veszélyeztetett.
Vágólapra másolva!

Francisco Javier Rodríguez, Madrid egészségügyi tanácsosa október elején nyilatkozott úgy az éppen súlyos állapotban, kórházban fekvő Teresa Romeroról, hogy nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, és ezért kapta el a fertőzést, de ezt elhallgatta, ráadásul a tünetek megjelenése után napokig járt-kelt a városban, nem ment orvoshoz.

Az egészségügyi illetékes azt is mondta, hogy a nővér az őt megvizsgáló háziorvost sem tájékoztatta arról, hogy korábban ebolás beteggel került kapcsolatba, vagyis így másokat veszélyeztetett.

Az asszonyt nyilvánvaló erkölcsi kár érte, mivel megrágalmazták, ráadásul súlyos dolgokkal - hangsúlyozták az ügyvédjei.

A 44 éves Teresa Romerót egy hónapig kezelték teljesen elszigetelve a többi betegtől a madridi III. Károly Klinikán, szervezete végül sikeresen leküzdötte a vérzéses lázat. A vele kapcsolatba került személyeket, például a férjét és a háziorvosát három hétig tartották karanténban, de egyikük sem lett beteg.