Merkel: Mindent megteszünk a zsidógyűlölet ellen

Vágólapra másolva!
A német kormány a lehető leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus valamennyi formáját, és mindent megtesz a zsidógyűlölet ellen - mondta a német kancellár vasárnap Berlinben egy antiszemitizmus elleni tüntetésen.
Vágólapra másolva!

Aki megtámad valakit csak azért, mert kipát visel vagy Dávid-csillaggal díszített láncot hord, „az mindannyiunkra rátámad, és aki zsidó síremlékeket gyaláz meg, az a mi kultúránkat gyalázza meg” - mondta Angela Merkel a Németországi Zsidók Központi Tanácsa által szervezett demonstráción, hangsúlyozva, hogy a német kormány és az állami szervek az összes létező jogállami lehetőséget megragadva lépnek fel az antiszemitizmus ellen.

A zsidóság Németország, a német kultúra és önazonosság elszakíthatatlan része. „Zsidó barátaink, szomszédaink, kollegáink, Németországban otthon vagytok” - mondta a kancellár a Berlin jelképének számító Brandenburgi kapunál tartott tüntetésen, amelyet azért rendeztek, mert a Gázai övezetben indított izraeli katonai műveletek nyomán megszaporodtak az antiszemita megnyilvánulások Németországban.