Rakétával lőttek egy menekültkonvojt Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Az ukrán oroszbarát lázadók rakétavetőből kilőtt lövedékkel hétfőn eltaláltak egy buszkonvojt, amely menekülőket szállított a kelet-ukrajnai Luhanszkból – közölte egy ukrán katonai szóvivő. A szeparatisták tagadnak.
Vágólapra másolva!

„A terroristák Grad rakétákat lőttek ki egy menekültek szállító járműoszlopra Hrjascsuvatje és Novoszvitlivka települések közelében. Arra várunk, hogy megtudjuk, hányan haltak meg” – mondta az Interfax-Ukrajna jelentése szerint Leonyid Matyuhin.

Az Ukrainszkaja Pravda internetes portál adott hírt elsőként a támadásról az északi parancsnokság szóvivőjére hivatkozva. Anatolij Porosin a lapnak azt mondta, hogy sok a halott. „Emberek égtek benn az autókban, senki nem volt, aki kimentse őket” – számolt be.

A lázadók tagadnak

A lázadók egy magas rangú tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva tagadta, hogy ők támadták volna meg a konvojt. Andrej Purgin, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság miniszterelnök-helyettese azt állította, hogy nincs is fegyverük ilyen támadás végrehajtására.

Szerinte az ukrán hadsereg lövi folyamatosan az utat repülőgépekről és Grad rakétákkal.

Egy oroszbarát hírportál azt írta, hogy a szakadárok és az ukrán hadsereg nehézfegyverekkel lőtte egymást abban a térségben, ahol a járművek haladtak.