Nem találják az Indonéziában eltűnt két spanyol turistát

Vágólapra másolva!
Az indonéziai mentőcsapatok az ötödik napon is sikertelenül kutattak a két spanyol turista után, aki a Kelet-Indonéziában zátonyra futott kirándulóhajóról tűnt el a múlt hétvégén.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy a reggel héttől délután fél hatig tartó kutatásban a rendőrség és a hadsereg tagjai is részt vettek, kilenc hajóval vizsgálták át Sumbawa sziget környékét, de semmit sem találtak. A hajó 28 utassal a fedélzetén indult egy héttel ezelőtt a turisták által nagyon kedvelt kelet-indonéziai Lombok szigetről Komodo sziget felé, ahova négy nap alatt jutott volna el, de szombat hajnalban korallzátonyra futott, és elsüllyedt a Sumbawa sziget közelében.

A fedélzeten nem volt sem rádió, sem GPS, így nem tudtak segítséget kérni. A hajótöröttek felszínen lebegő roncsokba kapaszkodtak, mert a mentőcsónak csupán négyszemélyes volt.

A vasárnap reggel érkező mentőcsapatok tíz hajótöröttet szállítottak kórházba, este pedig halászok mentettek ki még tizenhárom embert, köztük a hajó kapitányát, két matrózt és két idegenvezetőt. A túlélők között olaszok, franciák, hollandok, németek, angolok, spanyolok és új-zélandiak is vannak.

A hatóságok tájékoztatása szerint az indonéz szigetvilágban minden évben rengeteg ember veszti életét hajótörésben, amelynek oka az időjárás, a rossz infrastruktúra, a hiányos biztonsági intézkedések, akárcsak az, hogy a hajók utasokkal és árukkal túlterheltek.