Kedden szállítják haza a második amerikai ebolást

Vágólapra másolva!
Kedden szállítják az Egyesült Államokba a másik, Ebolával fertőzött amerikait. Őt is az atlantai Emory Egyetemi Kórházban kezelik majd.
Vágólapra másolva!

Libériai kormányzati illetékesek megerősítették, hogy kedden, a korai órákban indul el a különlegesen felszerelt repülőgép, hogy az Egyesült Államokba szállítsa az 59 éves Nancy Writebolt, akit a másik fertőzött misszionáriussal együtt Atlantában kezelnek majd.

A Seattle Times jelentésében emlékeztetett, hogy ma kezdődik meg Washingtonban a háromnapos Egyesült Államok – Afrika csúcstalálkozó, amelynek a napirendjén szerepel annak megvitatása, hogyan segíthetnének a járvány legyőzésében.

Együtt dolgoztak

Writebol és Kent Brantly doktor, akit szombaton szállítottak Atlantába, ugyanannál az orvosi missziónál dolgoztak Monroviában. A vírus több mint 1300 embert fertőzött meg, és a legfrissebb adatok szerint legalább 729-en meghaltak közülük Libériában, Guineában és Sierra Leonéban.

Az Emory biztonságos

Az Emory kórház azon négy egészségügyi intézmény egyike, amely fel van szerelve mindennel a legsúlyosabb fertőző betegségben szenvedők kezelésére. A betegek közelébe kizárólag védőfelszerelésben mehet a személyzet; a laboratóriumi vizsgálatokat is az elzárt osztályon végzik.

A családtagok csak üvegfalon keresztül láthatják a betegeket.