Eltűnt egy amerikai diák Izraelben

Vágólapra másolva!
Az izraeli rendőrség keresi azt az amerikai diákot, akinek a Jeruzsálemtől nyugatra fekvő erdőben veszett nyoma.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Aaron Sofer New Jerseyből érkezett Izraelbe, hogy vallási iskolában, jesivában tanuljon. A barátjával még pénteken mentek kirándulni a judeai hegyekben fekvő erdőbe, ahol nyoma veszett.

A rendőrség több nyomot követ, mondta el a CNN-nek Miki Rozenfeld szóvivő, hozzátéve, hogy egyelőre nem világos, nem rabolták-e el a fiatalembert.

Átkutatják az erdőt

A rendőrök már kihallgatták a barátot, aki a bejelentést tette az eltűnésről, és aki utoljára látta Sofert. Emellett átkutatják az erdőt.

Sofer szülei már megérkeztek Izraelbe az Egyesült Államokból. A fivére, Joel már járt a helyszínen. „Nincs ott semmi. Egyetlen bizonyítékot sem találtak” – mondta az amerikai hírtelevíziónak.

„Normális, egészséges fiatalember”

Otthoni, lakewoodi rabbija „nagyon normális, egészséges fiatalemberként” jellemezte Sofert, aki „tisztán gondolkodik, nincs vele semmi gond”.

New Jersey republikánus képviselője, Chris Smith szerint az amerikai külügyminisztérium is segít a fiatalember felkutatásában. Ő is emlékeztetett arra, hogy nem zárható ki az emberrablás.

Itt ölték meg a palesztin fiút is

Két hónappal ezelőtt a jeruzsálemi erdőben találták meg annak a 16 éves palesztin fiatalembernek a holttestét, akit zsidó szélsőségesek bosszúból öltek meg három izraeli kamasz elrablása és meggyilkolása miatt.