Szaúd-Arábiát is elérte az Ebola?

Vágólapra másolva!
Meghalt Dzsiddában az a férfi, akit Ebola-fertőzés gyanújával hétfő éjszaka óta ápoltak kórházba. Biztosat csak az után lehet majd tudni, hogy megérkezik az Egyesült Államokból és Németországból a vérvizsgálat eredménye.
Vágólapra másolva!

A szaúd-arábiai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy elhunyt az Ebola-gyanúval kezelt szaúdi férfi.

Ibrahim Al-Zahrani negyven éves üzletembert vírusos vérzéses láz tüneteivel vették fel a kórházba hétfőn éjszaka. Az elsődleges laborvizsgálatok kizárták a Dengue-lázat, majd a sárgalázat, az Alkhumra vírust és egyéb vírusfertőzéseket is – számolt be az Arab News.

Az egészségügyi tárca elküldte a beteg vérmintáit egy amerikai laboratóriumba, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javasol ilyen esetekre, valamint egy akkreditált németországi laborba is.

Felkészülnek a temetésre

A férfi temetésére a dzsiddai Fahd Király Kórházban készülnek, ahol tiszteletben tudják tartani a vallási előírásokat, ugyanakkor azokat a nemzetközi követelményeket is, amelyeket Ebola-gyanús esetre előírnak.

A hatóságok közben igyekeznek feltérképezni, hogy merre járt a beteg élete utolsó időszakában. Figyelik azokat az embereket is, akikkel kapcsolatba került, hogy nem jelentkeznek-e náluk a betegség tünetei.