Éjszakai kijárási tilalom az ebola miatt

Vágólapra másolva!
Az egész országra kiterjedő éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a libériai kormány az Ebola-járvány megfékezése érdekében. A kijárási tilalom szerint este kilenctől reggel hatig lesz érvényben.
Vágólapra másolva!

Libériában augusztus 6-án kilencvennapos szükségállapotot vezettek be a járvány rohamos terjedése miatt. Megszigorítottak a határátkelők ellenőrzését, utazási korlátozásokat vezettek be, megtiltották a városok közötti ingázást.

Nagyjából ugyanabban az időben Sierra Leonéban, Nigériában és Guineában is szükségintézkedéseket foganatosítottak a halálos kór terjedése miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a térségben elérte az 1229-et a feltehetően Ebola-vírus által okozott elhalálozások száma. A vizsgálatok 760 esetben egyértelműen megerősítették a fertőzés tényét, a többiben nagy valószínűséggel okozta az Ebola-vírus a betegek halálát; 2240 megbetegedést regisztráltak.

A WHO szerint a megbetegedések tényleges száma ennél is magasabb, mert főként a városoktól távol eső területeken nem minden eset jut az egészségügyi hatóságok tudomására.