Clooney menyasszonya is ott lesz a gázai bizottságban

Lawyer Amal Alamuddin is pictured during a press conference in London on November 5, 2012. The British law firm that employs George Clooney's girlfriend Amal Alamuddin confirmed on Monday April 28, 2014, that the couple were engaged and offered its congra
Amal Alamuddin
Vágólapra másolva!
George Clooney amerikai filmsztár libanoni származású ügyvéd menyasszonyát, Amal Alamuddint az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa hétfőn egy háromtagú bizottság tagjául jelölte, mely a gázai övezetben és a palesztin autonóm területen történő jogsértéseket vizsgálja.
Vágólapra másolva!

A neves londoni ügyvéd, a nemzetközi jog szakértője nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy George Clooney hollywoodi sztárral eljegyezték egymást.

A vizsgálóbizottság másik két tagja is elismert szakértő: a szenegáli Doudou Diene jogász az ENSZ korábbi, rasszizmussal és faji megkülönböztetéssel foglalkozó különleges jelentéstevője, a kanadai William Schabas a nemzetközi jog egyetemi tanára Londonban.

Amal Alamuddin Forrás: AFP/Justin Tallis

A genfi székhelyű ENSZ-tanács július 23-án határozta el, hogy bizottságot hoz létre, mely azt vizsgálja, megsértik-e a térségben az emberi jogokat. A független jogászok felelőssége mindenek előtt azoknak a nemzetközi humanitárius jog és az emberi jogok elleni vétkeknek a felderítése, amelyek a június 13. óta a térségben zajló katonai műveletek idején történtek.

A 36 éves Amal Alamuddin Libanonban született, és három éves volt, amikor családja a polgárháború elől Nagy-Britanniába emigrált.