Az izraeli hadsereg kivonult a Gázai az övezet legnagyobb részéből

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg a Gázai övezet legnagyobb részéből kivonult vasárnapra, csupán Rafah körzetében maradtak még a gyalogság erői, az izraeli területre vezető alagutakat már mind felrobbantották – tájékoztattak jeruzsálemi katonai források.
Vágólapra másolva!

„Befejeztük a visszavonulást csaknem minden szektorból” – mondták az EFE spanyol hírügynökségnek az említett források, amelyek megerősítették, hogy az utóbbi órákban a katonai egységek gyakorlatilag teljesen visszavonultak Gáza keleti részéből a határhoz közeli állásokba, anélkül, hogy elhagyták volna az övezetet.

„A harcoknak kevésbé kitett területekre térünk vissza, de továbbra is harckészültségben maradunk minden eshetőségre” – mondta a katonai forrás.

Hozzátette, hogy vasárnap az izraeli műszaki alakulat felrobbantotta az utolsó alagutat is, amelyet az övezetet uraló Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet épített Gáza és Izrael között.

Épen hagytak ugyanakkor több olyan alagutat, amelynek nincs kijárata izraeli területen, s amelyet amúgy is nehézkes és kockázatos lenne megközelíteni - mondta a forrás.