Ukrán repülőterekért folynak a harcok

Vágólapra másolva!
Donyeckben és Luhanszkban ütközött meg az ukrán hadsereg a szakadárokkal.
Vágólapra másolva!

A kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk repülőterénél folytatódtak a harcok vasárnapra virradóra, de Donyeck városban viszonylag nyugodt volt az éjszaka – jelentette az ITAR-TASZSZ szakadár vezetőkre hivatkozva.

Az ukrán reguláris hadsereg a Donyeck megyei Szlovjanszk mellett Kramatorszk és Mikolajivka felett is visszavette az ellenőrzést – erősítette meg az úgynevezett "donyecki népköztársaság" sajtószolgálata. A reguláris erők kezén lévő luhanszki repülőtérnél a szembenálló felek aknavetőkkel lőtték egymást, s a város szakadárok kezén lévő több negyedében is harcok dúltak az éjjel. Vasárnapra virradó éjjel a kormányerők két pilóta nélküli repülőgépet észleltek Mariupol térségében, az egyiket lelőtték.

Szlovjanszk és Kramatorszk visszafoglalását az ukrán védelmi minisztérium is megerősítette. A tárca sajtószolgálatának tájékoztatása szerint megkezdődött az infrastruktúra helyreállítása, az élelmiszer, az ivóvíz, illetve a humanitárius segély szállítása. A tárca szerint a szakadárok továbbra is támadják a kormányerőket. Ez utóbbiak nem szenvedtek személyi veszteségeket.