Sztár lett az USA-ban egy magányosan bandukoló nőből

Vágólapra másolva!
A közösségi média sztárja lett egy országutak mentén bandukoló, fekete lepelbe burkolózó nő az USA-ban. Tízezrek követték figyelemmel a déli államokban zajló vándorlását. Mire kiderült róla ki, és miért vándorol, már el is érte úti célját. 
Vágólapra másolva!

Amerikaiak tízezrei követik figyelemmel annak a rejtélyes nőnek a sorsát, aki fekete ruhában gyalogol keresztül az Egyesült Államokon. A nő útját közösségi oldalakon kísérték figyelemmel, miután több államban is látták, amint országutak mentén gyalogol. A jelenséget aztán felkapta a sajtó is, és az érdeklődés akkorára nőtt, hogy végül a rendőrség vette védelmébe a gyalogló nőt.

Amikor kedd este feltűnt a virginiai Winchesterben már 50 fős tömeg várta, hogy jól megnézhesse magának. A rendőrség avatkozott közbe, „saját és mások biztonsága érdekében”, és egy meg nem nevezett helyre vitték, megetették, és szállást biztosítottak a számára.

A virginiai rendőrség szerdán közölte, hogy a nő azt kérte tartsák tiszteletben magánélethez való jogát, de hozzátették azt is, hogy végül elérte az úti célját. Pont Winchesterbe szeretett volna eljutni.

A magában vándorló fekete ruhás nő jelensége alaposan megmozgatta az emberek fantáziáját, sokan úgy vélték, valamiféle küldetést teljesít. Az érdeklődés akkora volt, hogy Facebook-oldalt is nyitottak, „Merre tart a feketébe öltözött titokzatos nő?” címmel, ahol feljegyezték, hol látták. Feltűnt Georgiában, Tennessee-ben , Kentuckyban, Ohióban és Virginiában. Az oldalnak csütörtök délben már közel 65 ezer lájkolója volt.

Egy Youtube-ra feltöltött felvétel szerint a nő a virginiai Wise megyében vallási vitába bonyolódott egy férfival. Azt mondta neki, harcban állunk az ördöggel. „Tudta, hogy a pünkösdiek szentek? A pünkösdiek szentek.” A video feltöltője szerint a környékbeliek, akik találkoztak vele, csak jókat mondtak róla, volt, aki angyalnak nevezte.

A nőt végül családja azonosította. Kiderült, hogy szó sincs magasztos küldetésről, egyszerűen Virginiába akart eljutni, ahol gyerekkorát töltötte. Az 56 éves, Elizabeth Poles az alabamai Mottsban élt, de a virginiai Winchesterből származik. Bátyja, Raymond Poles szerint a korábban katonaként szolgált, és két gyereke van. Férje 2008-ban meghalt, rá egy évre elveszítette édesapját is. A veszteségek miatt kezelésre szorult, és ekkor költözött a bátyjához Alabamába.

A férfi szerint eleinte javult az állapota, majd azt vették észre, hogy egyre gyakrabban kóborol el otthonról, bár a kezeléseken rendre időben megjelent és vasárnaponként templomba is elment. „Aztán egyik vasárnap, amikor összeszedtük a nejemmel, leborotválta a fejét. Azt kérdezte tőlem, hol tud hosszú köpönyeget vásárolni.” „Ezután összepakolt és elindult Virginiába, ahol gyerekkorát töltötte. Azt szeretném, ha visszajönne, és hagyná, hogy segítsünk neki” – idézte a férfit a Reuters.