A Boko Haram elrabolta a kameruni kormányfőhelyettes feleségét

Vágólapra másolva!
Az iszlámista terrorszervezet nem először törtek be Kamerunba. A támadásban legalább hárman meghaltak, a kormányfőhelyettest a testőrei menekítették el.
Vágólapra másolva!

A Boko Haram nevű nigériai iszlamista terrorszervezet vasárnap megtámadta Kamerunban az ország miniszterelnök-helyettesének házát, és elrabolta a politikus feleségét, a személyzet több tagjával együtt. A támadás során legkevesebb hárman meghaltak - közölte egy kameruni kormányszóvivő.

Az emberrablás Kolofata városában történt, Kamerun északi részén, a nigériai határtól nem messze. Amaduo Ali kormányfőhelyettest testőreinek sikerült elmenekíteniük Kolofatából Mora városába.
A kameruni kormány közlése szerint a terrorszervezet emberei ugyancsak vasárnap ás ugyancsak Kolofatában rátámadtak egy helyi vallási vezető, Seini Boukar otthonára és őt is elrabolták. Boukar egyúttal a város polgármestere.

Péntek óta már háromszor törtek be a Boko Haram emberei kameruni területre. Pénteken egyébként a szervezet 22 feltételezett tagját 10 és 20 év közötti börtönre ítélték Kamerunban. Egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés az ítélet és a támadások között.