Venezuelai olajjal kerülik meg az izraeli monopóliumot a palesztinok

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb kőolajkészletével rendelkező ország fog szállítani kőolajat és dízelolajat a palesztin területekre.
Vágólapra másolva!

Venezuela kőolajat és dízelolajat fog szállítani a palesztin területekre. Erről Caracasban állapodott meg Nicolás Maduro venezuelai elnök a palesztin kollegájával, Mahmúd Abbásszal.

A megállapodás lehetővé teszi a palesztin szükségletek kielégítését, és azt, hogy folytatódjon az ottani növekedés – mondta a venezuelai elnök. Venezuela rendelkezik a világ egyik legnagyobb kőolajkészletével. A dél-amerikai ország a tervek szerint az első szállítmányban 240 ezer hordó dízelolajat és meg nem nevezett mennyiségű kőolajat küld a palesztin területekre.

"Köszönjük Venezuelának a támogatást, azt, hogy megtöri a gazdaságunk feletti izraeli monopóliumot és kielégíti szükségleteinket" - mondta Mahmúd Abbász. A találkozón Maduro jelezte, hogy kész támogatni, hogy a Palesztin Hatóság megfigyelőként tagja legyen Dél-amerikai Nemzetek Uniójának, a bolivári szövetségnek, vagyis az ALBA-országcsoportnak, illetve a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének.