Papok szeretői kérlelik Ferenc pápát

Vágólapra másolva!
Olasz nők írtak levelet az egyházfőnek, hogy törölje el a cölibátust. Szerintük az egyház is jól járna azzal, ha a katolikus lelkipásztorok is felvállalhatnák feleségüket és gyermekeiket. 
Vágólapra másolva!

A teljes olasz sajtót bejárta egy nyílt levél, amelyben 23 nő kéri fel Ferenc pápát a papi cölibátus felülvizsgálatára. Mint írták, az érintett papok viszonozzák szerelmüket, de csak két lehetőségük van: vagy titkos kapcsolatra vannak ítélve örökös bujkálással, vagy le kell mondaniuk a hivatásukról. Pedig szerintük a lelkipásztorok jobban el tudnák látni közösségük szolgálatát, ha felvállalhatnák feleségük és gyermekeik közelségét. A nők azt kérték a pápától, hogy fogadja őket a Vatikánban, és segítsen az őket övező csend és közöny megtörésében.

Az olasz sajtó emlékeztetett arra, hogy Jorge Mario Bergoglio még Buenos Aires érsekeként nem zárta ki a cölibátus esetleges módosítását, bár azt is leszögezte, hogy ebből tíz évszázad alatt több pozitív tapasztalat, mint tévedés származott. Piesto Parolin szentszéki államtitkár tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy a cölibátus nem egyházi dogma, így vita tárgyát képezheti.