Ötvenen meghaltak Donyeckben

Vágólapra másolva!
A szakadárok közben kivégeztek két rendőrt.
Vágólapra másolva!

Az oroszbarát önvédelmi erők szerint több mint 50 szeparatistát öltek meg Donyeckben – írja a Reuters. Az ukrán kormányerők már második napja heves harcokat vívnak a szeparatistákkal, az ukrán kormány szerint addig folytatják az offenzívát, amíg az utolsó terrorista is el nem hagyja a területet.

A donyecki polgármester szerint a hétfőn kirobbant harcok óta 48-an haltak meg, köztük két civil. A Reuters tudósítója húsz egyenruhás halottat számolt össze egy kórház hullaházában, több holttest végtagja hiányzott. A szeparatisták szerint egy teherautóban utaztak, amikor megtámadták őket.

De mindkét oldalon vannak áldozatok,

a szakadárok kedden nyilvános kivégzést rendeztek a Donyeck megyében lévő Horlivka településen. A város egyik kerületi rendőrkapitányát és nyomozati osztályának vezetőjét a szeparatisták által önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságnak tett eskü megszegéséért ítélték halálra. Az Osztrov helyi hírportál jelentése szerint a kivégzést a kapitányság munkatársai előtt, a rendőrség területén hajtotta végre Ihor Bezler szakadár parancsnok és csapata. Az ítélet felolvasása után a rendőrök fejére zsákot húztak, és agyonlőtték őket.

A vasárnap megválasztott ukrán elnök, Petro Porosenko azt mondta, nem fog tárgyalni terroristákkal, és megválasztása után az ukrán kormányerők azonnal offenzívába kezdtek. Hétfőn a donyecki repülőtérnél és a pályaudvarnál is összecsaptak oroszbarát fegyveresekkel.