Elítélték az Obamának mérgezett levelet küldő férfit

Vágólapra másolva!
Egy alkunak köszönhetően öt évre felfüggesztett 25 éves börtönbüntetést kapott az amerikai elnöknek mérgezett levelet küldő férfi. Majdnem visszavonta az alkut, amivel életfogytiglant kockáztatott volna.
Vágólapra másolva!

25 évre ítélték hétfőn James Everett Dutschkét, aki mérgező ricines leveleket küldött Barack Obama amerikai elnöknek - írta a Guardian. Ugyanakkor öt évre felfüggesztették a büntetést, ami alatt szövetségi megfigyelés alatt marad.

A 42 éves mississippi férfi május 13-án azt mondta, vissza akarja vonni az ügyészséggel januárban kötött megállapodását. Ekkor azt állította a bíróságnak, hogy az ügyészek hazudnak, nem ő készítette a mérgező leveleket.

Ha kitart amellett, hogy visszavonja az alkut, akkor valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést kapott volna, de végül meggondolta magát, és nem vonta vissza a kérvényt.

Obama mellett a republikánus szenátor Roger Wickernek és a helyi bírónak, Sadie Hollandnak is küldött a levelekből. Az elnökhöz és a szenátorhoz nem jutottak el a levelek, de a bíró kézhez kapta a levelet. Igaz, Hollandnak nem esett baja tőle.