Putyin csupasz mellkasával viccelődött Obama

Vágólapra másolva!
A fehér házi tudósítók vacsoráján Obama saját reformjain is gúnyolódott.
Vágólapra másolva!

Az amerikai egészségügyi reformon, saját politikai ellenfelein, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnökön viccelődött a fehér házi tudósítók vacsoráján Barack Obama amerikai elnök – írja a BBC.

A vacsorán több tucat híresség, újságíró és politikus vett részt. A rendezvényt az elnökök hagyományosan arra használják, hogy ellenfeleiket, illetve saját magukat is kigúnyolják.

Az egészségügyi reformmal kapcsolatban Obama azon élcelődött, hogy az ehhez szükséges informatikai rendszer többször is lefagyott, ami miatt korábban kemény kritika érte az amerikai kormányzatot.

Obama az ukrán válságra utalva megemlítette, hogy tavaly az egyik konzervatív újságíró arról beszélt, hogy Putyin kiérdemelheti Nobel-békedíjat. "Az igazat megvallva manapság már csaknem bárkinek odaadják azt" - mondta a békedíjról, amit ő 2009-ben kapott meg.

Konzervatív ellenfeleiről azt mondta, meglepően furcsa, hogy egész sokat beszélnek az orosz elnök csupasz mellkasáról. Obama a Putyinról készült félmeztelen fotókra utalt, amelyek bejárták a világsajtót.