Törzsi italba halhatott bele egy 19 éves brit fiú Kolumbiában

Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy 19 éves brit turistát Kolumbiában. A helyiek azt mesélték, hogy halála előtt egy helyi törzsnél járt egy szertartáson, ahol egy halucinogén italból is ivott.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 19 éves brit fiú, Henry Miller Kolumbiában - írja a BBC. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a fiú halálát.

A fiú hátizsákos turistaként utazgatott egy kilencfős csoporttal Dél-Amerikában - írja a Sky News, akik beszéltek annak a hostelnek a vezetőjével is, ahol a fiú utoljára lakott Mocoában. A hostelben azt mesélték, hogy Miller hét napot töltött náluk. Vasárnap más turistákkal együtt ellátogatott egy az esőerdőben élő helyi törzshöz, ahol egy pszichedelikus hatású italt, a yage-nak vagy Ayahuascának is nevezett főzetet fogyasztott.

Akkor még semmi baja nem lett tőle, kedden azonban úgy döntött, hogy megint meglátogatja a törzset. "Sok ember fogyasztja ezt az italt, és általában semmi bajuk nem lesz tőle" - mondta a hostel vezetője a Sky Newsnak, és azt állította, ő nem népszerűsíti ezt a helyi szokást, Miller más turistáktól hallott a lehetőségről. A lap arról ír, hogy Miller, miután újra ivott az italból, furcsa állathangokat hallatott, például röfögött, aztán egyszer csak megpróbált repülni is. A holttestét szerdán találták meg egy út mellett.

A helyi rendőrség hivatalosan egyelőre csak a fiú halálát erősítette meg, semmi részletet nem közöltek az ügyről.