Születésük óta lakásba zárt gyerekeket találtak Párizsban

Vágólapra másolva!
Valószínűleg soha nem engedték ki őket a szobából, járni is alig tudtak.
Vágólapra másolva!

Születésük óta nem hagyhatták el a lakást azok a gyerekek, akire a francia szociális szolgálatok bukkantak egy párizsi elővárosban. A négy gyerek – a legfiatalabb két hónapos, a legidősebb hatéves – alig tudott járni vagy beszélni, soha nem jártak iskolába, vagy orvosnál. Néhány matracon aludtak, és rendkívül alultápláltak voltak. A szomszédok nem is tudták, hogy léteznek. A viszonylag rendezett lakás többi részében semmi sem utalt arra, hogy ott gyerekek élnek az egyik szobába bezárva.

A RTL francia rádió szerint a gyerekeket a múlt hónapban találták meg, miután 27 éves anyjuk kórházba vitte a két hónapos kicsit, és az orvosoknak feltűnt a gyerek rossz egészségi állapota. Utána mentek ki a lakásba a szociális munkások. A szülők munkanélküliek voltak, de a gyerekek után kaptak szociális támogatást, és teljesen tisztában voltak a helyzetükkel.

Anyjukat és 33 éves apjukat őrizetbe vették, a gyerekek állami gondozásba kerültek. Ha a szülőket bűnösnek találják kegyetlen bánásmódban, akár hét év börtönt is kaphatnak – írja a The Local angol nyelvű francia hírportál.