Vágólapra másolva!
Ilyen festésű volt az eltűnt repülő. A fényképeket elemzik, egy hajót odaküldtek.
Vágólapra másolva!

Öt repülőgép észlelt különböző alakú és színű tárgyakat a mai keresésben, összegezték a pénteki kutatást az ausztrál vízbiztonsági hatóságok helyi idő szerint éjfél, magyar idő szerint délután kettő előtt nem sokkal. Az ezekről készített fényképeket éjjel elemzik, a kutatás egyelőre leállt, közölték. Egyelőre nem lehet biztonsággal megállapítani, hogy a tárgyak az eltűnt maláj géphez, az MH370-es járathoz tartoznak-e, amíg hajókkal meg nem találják őket.

Az új-zélandi légierő egyik gépe fehér, illetve világos színű tárgyakat és egy halászbóját látott. Ezeket aztán az ausztrál légierő megfigyelőgépe is megtalálta, és azt jelentette, hogy két kék/szürke, téglalap alakú tárgyat láttak az óceánon lebegni.

A maláj légitársaság festése Forrás: AFP/Jimin Lai

Egy másik ausztrál repülőgép is több tárgyat látott egy másik területen, több mint 500 kilométerrel arrébb. Az ausztrál hatóságok egy közelben lévő kínai hajót küldtek a területre, ez szombaton tudja majd azonosítani a tárgyakat, az időjárás az előrejelzések szerint nem fogja akadályozni a kutatást.

Forrás: Origo