Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem volt terrorista az a 19 éves iráni férfi, aki hamis útlevéllel szállt fel a lezuhant maláj repülőre.
Vágólapra másolva!

A maláj rendőrség szerint nincsenek terrorista kapcsolatai az egyik olyan férfinak, aki lopott útlevéllel utazott a szombaton lezuhant maláj repülőn – írja a brit BBC. A maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gépe szombaton tűnt el, a roncsokat azóta sem találják. A gépen 239-en utaztak, ketten közülük hamis útlevéllel, ami felvetette a terrorcselekmény gyanúját.

Egyiküknek most kiderült a valós személyazonossága, a 19 éves iráni férfi jó eséllyel csak hamis útlevéllel próbált meg egy átszállás után Németországba utazni. A maláj rendőrség szerint felvették a kapcsolatot a fiú Frankfurtban élő anyjával, aki elmondta, a fia hozzá akart eljutni.

A BBC szerint egy Kuala Lumpurban élő iráni fiatalember azt állítja, hogy ismerte a másik hamis útlevéllel utazót, aki korábban iskolatársa volt, és nála szállt meg Kuala Lumpurban, mielőtt felszállt volna a lezuhant repülőre. Ő Hollandiába akart eljutni.

Közben az Interpol is kiadott egy közleményt, amely szerint a két férfi jó eséllyel nem volt terrorista, és egyre valószínűbbnek tartják, hogy nem történt terrorcselekmény a gépen.