Harminc év börtön, amiért lelökte új férjét a szikláról

Vágólapra másolva!
Az amerikai nő egy nemzeti parkban bizonytalanodott el a házasságában.
Vágólapra másolva!

Gondolatlanságból elkövetett emberölésért harminc év börtönre ítélte a bíróság Jordan Linn Grahamet, amiért a friss házas nő lelökte egy szikláról az új férjét tavaly a Glacier nemzeti parkban – írja a CNN.

A huszonkét éves nő decemberben beismerő vallomást tett. "Számos hamis vallomás után és a hatóság félrevezetése után Graham végül elismerte, hogy hátulról, két kézzel taszította meg Cody Johnsont" – közölte az ügyészség. "Meggondolatlan tett volt. Egyszerűen csak meglöktem" – mondta a nő a bíróságon.

Graham két nappal ezelőtt vissza akarta vonni a beismerő vallomását arra hivatkozva, hogy az ügyészség rosszhiszeműen ajánlott neki alkut azzal, hogy visszavonják a szándékos emberölés vádját, hiszen végül súlyosabb büntetést kértek rá, mint előtte. Az ügyészek ezt tagadták, szerintük a nő csak az időt akarta húzni.

Amikor a bíró azt kérdezte, hogy mi történt a gyilkosság napján, Graham azt mondta, nem gondolt bele, hogy hol vannak. Aztán arról beszélt, hogy "halálos vitájuk" volt a parkban, és hogy elbizonytalanodott a nyolc nappal azelőtt kötött házasságában. "Nem voltam boldog" – mondta a nő. A beismerő vallomása előtt az ügyvédjei azzal védekeztek, hogy csak egy vita okozta baleset volt a dolog.