Fico magyarul kampányol

Vágólapra másolva!
A múltban nem kereste a magyar szavazók kegyeit.
Vágólapra másolva!

Robert Fico óriásplakátokkal próbálja megszólítani a magyar választókat, írja az Új Szó. A szlovák elnökjelölt választási plakátján egyetlen mondat szerepel magyarul: „Köszönöm a támogatást”.

Fico a múltban nem kereste a magyar szavazók kegyeit. A lap idézi néhány magyarellenes kijelentését. „Ha a Híd és az MKP azt üzenik nekünk, hogy összefognak ezen a választáson, hogy Nagyszombatban, egy szlovák városban magyar ispánt válasszanak, akkor én azt válaszolom: fogjunk össze mi is, szlovákok a szlovák politikai pártokban, és válasszuk meg Tibor Mikušt Nagyszombat megye élére.”

„Mi független államunkat elsősorban nem a kisebbségek számára hoztuk létre, bármennyire is tiszteljük őket, hanem elsősorban a szlovák államalkotó nemzet számára, mert éppen a szlovákok voltak azok, akik a volt közös Csehszlovákiában nem tudták érvényesíteni minden képességüket. Divatos szokássá vált, hogy a Szlovákiában élő kisebbségektől főleg csak követeléseket tapasztalunk, de semmiféle elkötelezettséget az állam iránt.”

“Senki se tegyen úgy, mintha István valamiféle szlovák király lenne. Nekünk megvan a mi Szvatoplukunk, és nem Istvánunk.”