Orbán a többpólusú világrend mellett áll

Vágólapra másolva!
Kína szívesen fokozza az együttműködést a pénzügyek, a távközlés, az infrastruktúra és a csúcstechnológia területén Magyarországgal. Erről is beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök, amikor Orbán Viktor magyar kormányfővel találkozott Pekingben. Orbán arról beszélt, hogy támogatja a többpólusú világrendet.
Vágólapra másolva!

Magyarország támogatja egy többpólusú világrend kialakulását, Kína békés fejlődését, és nagy fontosságot tulajdonít Kína jelentős és konstruktív szerepének a világon – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kínai államelnöknek, Hszi Csin-pingnek kettejük csütörtöki pekingi találkozóján.

Magyarország elismeréssel tekint Kínára a fejlődésben elért jelentős eredményei miatt, és úgy véli, e sikerekhez annak az útnak a követése vezetett el, amelyet a kínai emberek az ország saját helyzetéhez igazítottan választottak – mondta a magyar kormányfő. Nagy várakozással tekint a Kínával meglévő magas szintű együttműködés erősítése, a kölcsönös támogatás folytatása és a gyakorlati együttműködés elé.

Kína kész Magyarországgal közösen az együttműködés fokozására, köztük a pénzügyeket, a távközlést, az infrastruktúrát érintő, valamint a csúcstechnológiát képviselő területeken – hangoztatta Hszi Csin-ping kínai elnök Pekingben, amikor csütörtökön fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az országos Népi Gyűlés Házában tartott megbeszélésen Hszi külön is méltatta Magyarországot, mint amely az elsők között nyújtott "értékes segítséget" országának az új Kína megalakulását követően. Mint mondta, a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt 65 évben, de különösen az utolsó tíz esztendőben a két ország viszonya jelentős fejlődésnek indult. Hszi beszélt a kulturális, oktatási és a civil kapcsolatok fontosságáról is, megjegyezve, hogy mindkét nemzet hosszú történelemmel és gazdag kultúrával büszkélkedhet.

Orbán Viktor kínai látogatásán a magyar víz- és hulladékgazdálkodást, az autóipart és a turizmust ajánlotta a kínai üzletembereknek, illetve megállapodást kötött egy budapesti kínai turisztikai központ létrehozásáról. De mi csalta Kínába? Itt megtudhatja.