Újabb Marlboro-embert vitt el a cigaretta

Vágólapra másolva!
Úgy kampányolt a dohányzás ellen, hogy közben is cigarettázott. Nem ő az első Marlboro-modell, aki a dohányzás következtében halt meg. 
Vágólapra másolva!

72 éves korában elhunyt Eric Lawson, aki 1978 és 1981 között a Marlboro cigaretta reklámarca volt - írta a Yahoo News. Lawson egyébként színészként dolgozott, feltűnt a San Francisco utcáiban, a Charlie Angyalaiban és a Baywatchban is. Karrierjének egy 1997-es western film forgatása közben szerzett sérülés vetett véget - mondta a felesége.

Lawson 14 éves kora óta dohányzott, de miután már nem ő volt a Marlboro reklámarca, feltűnt dohányzásellenes kampányban is, ahol épp a Marlboro-életérzést figurázták ki. Lawson az Entertainment Tonight showban is adott egy interjút, ahol a dohányzás káros hatásairól beszélt. Felesége szerint büszke volt arra fellépésére, bár akkor is dohányzott, egészen addig, amíg a dohányzással összefüggésbe hozható krónikus obstruktív tüdőbetegséget diagnosztizáltak nála. A krónikus obstruktív légúti betegséget legtöbbször a dohányzás váltja ki.

Nem ő volt az első Marlboro-modell, aki a dohányzás következtében halt meg. Elődei közül David McLean és David Millar is hasonló betegségek miatt hunyt el.

Kövessen minket a Facebookon is!