Orosz tévésorozatban játszik Gérard Depardieu

Vágólapra másolva!
Az adótörvények elől Oroszországba menekülő francia színész megtalálta a számításait.
Vágólapra másolva!

Egy orosz tévécsatorna vígjátéksorozatában vállalt szerepet Gérard Depardieu francia filmsztár, aki beleszeretett Oroszországba, főleg azután, hogy a magas franciaországi vagyonadó elől menekülve orosz állampolgárságot kapott Vlagyimir Putyin elnöktől.

A színész a TNT magán televíziós csatorna Zajcev+1 című szitkomjának harmadik szériájában alakítja a skizofrén főszereplő, egy fiatal botanikus apját, Zsorát, akinek ugyancsak megkettőződik a személyisége. A csatorna úgy reklámozza a hétfőn induló harmadik szériát, mint "a világ első tv-sorozatát Gérard Depardieu-vel".

A forgatáson Depardieu franciául beszélt, a tévében szinkronhangot kap. A kulcsmondatok orosz kiejtését mindazonáltal felírták neki nagy papírlapokra.

A produkció sajtófőnöke szerint az orosz színészek között nem találtak senkit, aki alkalmas lenne a tudathasadásos karakter megformálására, Depardieu viszont "tökéletes" a szerepben. A színész nagyon szereti a szabadságot és a kalandokat, a sorozat és figura pedig nagyon közel áll hozzá - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a TNT világszínvonalú televíziós sorozatok gyártására törekszik, és Depardieu után más világsztárokat is szerepeltetni szeretnének a Zajcev+1-ben.

Depardieu azt mondta, hogy nagy öröm és megtiszteltetés számára a szereplés az orosz tévésorozatban, amelyben érzi az ifjúság szellemét. A francia filmcsillag szerepel a szocsi téli olimpiáról szóló filmben is, amelyet februárban, röviddel a játékok kezdete előtt mutatnak be.