Több mint 200 delfint készülnek levágni Japánban

Delfinvadászat a Taiji-öbölben, Japánban
Vágólapra másolva!
Már zajlik a hagyományos delfinvadászat a japán Tajdzsi közelében. A helyi halászok napok óta készülnek az egyik tengeröbölbe terelt több mint 200 állat lemészárlására. Az eseményt természetvédő aktivisták kísérik figyelemmel.
Vágólapra másolva!

Évek óta nem volt ekkora fogásuk a japán delfinvadászoknak mint idén – jelentette e CNN amerikai hírtelevízió. Helyi halászok több mint 200 palackorrú delfint tereltek be a Tajdzsi-öbölbe, ahol már négy éjszakát töltöttek el a delfinek halászhálók fogságában. A halászok hamarosan nekiállnak a stresszes, és kiszabadulási kísérleteiktől vérző delfinek lemészárlásnak.

Eddig azokat a példányokat válogatták ki, amelyeket delfináriumoknak akarnak élve értékesíteni – olvasható a Sea Shepherd természetvédő szervezetet honlapján. Szombaton 25 ilyen állatot – köztük egy ritka albínó delfinborjút –, majd vasárnap további 12-t fogtak ki – adták hírül Twitterjükön a természetvédő szervezet az eseményről élőben bejelentkező aktivistái.

Delfinvadászat a Taiji-öbölben, Japánban (korábbi felvétel) Forrás: Sea Shepherd Conservation Society / Brooke McDonald

A halászok tevékenységét aktivisták tucatjai figyelik a helyszínen, ahol régi hagyomány az éves delfinvadászat. Miközben a nyugati országokban szentségtörésként tekintenek az intelligensnek tekintett tengeri emlősök lemészárlására, Japán azzal védekezik, hogy az esemény helyi hagyomány és nem sokban különbözik más, húsukért keresett állatok leölésétől.

A gyakorlat ellen a Twitteren tiltakozott Caroline Kennedy, az USA Japánba frissen kinevezett nagykövete.

Kövessen minket a Facebookon is!