Ketten meghaltak a romániai légi balesetben

Vágólapra másolva!
Egy utas és egy pilóta halt meg, amikor egy orvosokat szállító romániai kisrepülő lezuhant egy hegygerincen az Erdélyi Szigethegységben. A balesetet öt ember túlélte, a sérülteket kedden hajnalban tudták lehozni a hegyről.
Vágólapra másolva!

Két halálos áldozata is van az Erdélyben hétfő délután történt légi balesetnek. A gép a fedélzetén hét emberrel Bukarestből Nagyváradra tartott, amikor balesetet szenvedett az Erdélyi-szigethegységben egy erdős, hegyes területen. A repülőgépen a két pilóta mellett négy orvos és egy rezidens orvos utazott. A gép egyik pilótája és az egyik orvos a helyszínen elhunyt.

A csoport azért utazott Nagyváradra, hogy egy agyhalott beteg szerveit kivegyék és átültetésekre készítsék elő. A hatóságokat a repülőgépen utazó egyik orvos riasztotta, aki elsősegélyt is nyújtott társainak.

A repülőgép roncsait és a túlélőket közel hat órával a baleset után találta meg egy erdész Kolozs és Fehér megye határvidékén, Horea körzetében, de a sebesülteket csak nyolc órával a baleset után sikerült levinni a mentőautókba, mert a nehéz terepviszonyok miatt nem tudták megközelíteni a helyszínt. A helikopteres mentést a sűrű köd tett lehetetlenné, ráadásul időközben besötétedett, és a fagypont körüli hőmérsékletben a sérülteket a kihűlés is veszélyeztette.

A repülőgép egy hegygerinc közelében ért földet, 1400 méteres magasságban. A roncsok megtalálása után még több mint egy órába telt, mire az első hegyi mentők a helyszínre érkeztek. A sebesültek egy részét kézben, majd terepjárókkal sikerült a mentőkig vinni.

Azt nem tudni, hogy mi okozta a Britten Norman 2 típusú repülőgép balesetét. Felmerült, hogy a pilóták kényszerleszállást kíséreltek meg, de az egyik utas szerint lezuhantak. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gép valamennyi utasa túlélte a balesetet.

Kövessen minket a Facebookon is!