Kannibálok jönnek elő a közép-afrikai mészárlásban

Vágólapra másolva!
Egyre durvulnak a közép-afrikai állapotok, ami miatt az EU katonai közbelépés miatt döntött szombaton. Szemtanúk arról számolnak be, hogy emberi testrészeket is esznek a vérengzés során.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóra és napközben újabb összecsapások zajlottak le a közép-afrikai Banguiban. A civil szervezetek tájékoztatása szerint nyolc halott és száznál több sebesült maradt az összecsapások után.

A Telegraph szerint keresztény milicisták támadtak mecsetekre és és Bangui muzulmán negyedeire. A lap szerint a keresztény tömeg fölényben érezhette magát azután, hogy pénteken lemondott az ország muzulmán elnöke, Michel Djotodia.

Szemtanúk emellett arról számoltak be, hogy a zűrzavart kihasználva a főváros északi kerületeiben egyes csoportok fosztogattak és több helyi lakost megcsonkítottak. A Telegraph által idézett egyik szemtanú egy macsétákkal felfegyverkezett csoportot látott, ahogy egy muzulmán férfi testrészeit eszik.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szombaton bejelentette, hogy megkezdi 33 ezer külföldi evakuálását az országból. Az első három légi járatot, 800 csádi menekülővel még szombaton elindítják - közölték. A bangui repülőtér mellett felállított táborban jelenleg 2500 csádi várakozik, hogy elhagyhassa az országot.

Az Európai Unió szombaton döntött úgy, hogy nem nézi tétlenül a több száz ember halálával járó mészárlást, és csapatokat küld az országba.