Emberi testrészek hullottak az égből Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy repülő futóművéből eshettek ki.
Vágólapra másolva!

Szaúdi idő szerint vasárnap éjjel fél háromkor érkezett bejelentés a Vörös-tenger partján található nagyváros, Dzsidda rendőrségére arról, hogy az egyik városrészben emberi testrészek hullanak az égből. A városi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a testrészek valószínűleg egy repülőgép futóművéből hullhattak ki.

Az utóbbi időben egyre több kétségbeesett ember választja az illegális határátlépésnek azt az igen veszélyes módját, hogy rosszul őrzött reptereken a felszállásra készülő repülők futóművébe kapaszkodnak. Bár ez az adott repülő szerkezetétől is függ, a legtöbben halálra fagynak, amint a gép eléri az utazási magasságot, néhányan azonban túlélik az utazást.

A Vörös-tenger térségében és a Közel-Keleten már több ilyen esettel is találkoztak a hatóságok: 2010-ben például a bejrúti reptéren mászott be egy férfi egy szaúdi repülő futóművébe. Ő is megfagyott repülés közben, de maradványait csak Rijádban fedezték fel a repülő átvizsgálásakor. Az eset után önként távozott posztjáról a bejrúti reptér biztonsági főnöke.