Rendőri túlkapások Kijevben

ukrajna, tüntetés, kínzás
Vágólapra másolva!
A képek tanúsága szerint az előállított tüntetőket megalázzák és néha meg is verik.
Vágólapra másolva!

A Kyiv Post birtokába került fotók alapján nem egyszer fordul elő, hogy a kijevi rendőrség tagjai megverik és megalázzák a tüntetőket. A felvételek közvetlen közelről készülnek, ez alapján arra is lehet következtetni, hogy a képeket a rendőrség azon tagjai szivárogtatják ki, akik nem értenek egyet a láthatóan nem éppen szakszerű intézkedéssel.

Forrás: kyivpost.com

Rövid időre őrizetbe vettek és megvertek a rendőrök Ukrajnában egy orosz újságírót, aki a kijevi tüntetésekről tudósított – jelentette be a sértett munkaadója, a Lenta.ru hírportál csütörtökön.

Forrás: kyivpost.com

A beszámoló szerint Andrej Kiszeljov egy tüntetőcsoportot kísért a rendőrségi furgonok közé, hogy korábban őrizetbe vett aktivistákat keressenek. Ekkor tartóztatták fel őket a rohamrendőrök, akik – az említett hírportálon is látható fénykép tanúsága szerint – egyebek között arcon ütötték az újságírót.

Összevert arcú tüntető Forrás: kyivpost.com

"Felszólítom az ukrán hatóságokat, hogy késlekedés nélkül térjenek vissza a párbeszéd és a megnyugvás útjára" – olvasható a francia elnöki hivatal csütörtök este kiadott közleményében.

"Egy olyan nagy országnak, mint Ukrajna, amely szeretné az őt megillető helyet elfoglalni az európai és a nemzetközi színtéren, véget kell vetnie az ilyen jellegű akcióknak" – fogalmazott a francia államfő.

Kövessen minket a Facebookon is.