60 órát sodródott a tengerben egy tajvani férfi

Vágólapra másolva!
Közelgő apasága miatt másodállásból halászott, súlyos sérülés nélkül megúszta.
Vágólapra másolva!

A 42 éves fémmunkásként dolgozó Ceng Lien Fa sekély tengerben halászott angolnaivadékokra a kelet-tajvani Hulalien megyében. A pénteki halászat után 75 kilométerrel odébb, Taitung megyében sodródobb partra vasárnap.

Az úszni nem tudó férfit már-már elnyelték a hullámok, amikor sikerült belekapaszkodnia, egy fakoporsó fedelébe, amellyel hatvan óráig kibírta a tengerben. Öntudatát végig sikerült megőriznie az élelem és ivóvíz hiánya ellenére, s már csak a partra vetődés után veszítette eszméletét. Az orvosok enyhébb kiszáradáson és karduzzanatokon kívül nem találtak nála súlyosabb egészségkárosodást.

A férfi keresetkiegészítésképpen haláaszott, azért keresett magának másodállást, mert jegyese hamarosan világra hozza első gyermeküket. A szerencsés kimenetelű tengeri odüsszeia után megígérte menyasszonyának, hogy soha többé nem halászik angolnára.

A kelet-tajvani parti őrség szerint négy héten belül Ceng a negyedik angolnaivadék-halász, akit váratlan erősségű hullámok magukkal sodortak. A másik három áldozat máig sem került elő.