Lövöldözés Los Angeles repterén

Vágólapra másolva!
Pánik tört ki, amikor egy 23 éves férfi tüzet nyitott Los Angeles repülőterén. A várakozók és az utasok fejvesztve menekülni kezdtek, a lövöldözőt a biztonsági személyzet elfogta. Hat sérültet szállítottak kórházba, egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Los Angeles repülőtere csak nagyon korlátozott mértékben fogad és indít gépeket, miután helyi idő szerint reggel 9.20-kor egy férfi lövöldözni kezdett a 3-as terminál épületében.

A rendőrség a 23 éves Paul Anthony Ciancia személyében azonosította a támadót, aki egyedül hajtotta végre tettét. Egy szemtanú arról számolt be, hogy miután belépett a terminálba, nyugodtnak tűnt, és megkérdezte tőle, hogy hol vannak a reptér biztonsági emberei. Majd a táskájából előrántotta a karabélyát és lövéseket adott le rájuk.

A várakozók körében kitört a pánik, az emberek a földre vetették magukat vagy megpróbáltak kimenekülni az épületből.A biztonsági őrök üldözőbe vették, és több lövást adtak le a férfira. A szemtanúk úgy emlékeznek, hogy 10-12 lövés dördült. A férfit megsebesítették és elfogták.

A nyomozók előtt egyelőre nem világos, hogy Ciancia a biztonsági szolgálat embereire vadászott, vagy csak az ő likvidálásukkal próbált beljebb jutni a reptér egyéb, belsőbb zónáiba.

A környező kórházakba összesen hat sérültet szállítottak, egyikük - valószínűleg maga Ciancia - kritikus állapotban van. A tűzharcban egy bizotnsági őr meghalt.

A világ hatodik legforgalmasabb repülőterén a járatok többségét törölték, nagy késésekre kell számítani. A repülőteret alaposan átvizsgálják, és egyelőre nem lehet tudni, hogy várhatóan mikor normalizálódik a helyzet.

A hatóságok azt tanácsolják, hogy az utasok a légitársaságokkal vegyék fel a kapcsolatot, mrt számos járatot más repülőterekre irányítanak.