Több mint 50 feltételezett dzsihádistát vettek őrizetbe Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Egyiptomban továbbra is gyakoriak a hasdereg és az iszlamisták közötti összetűzések.
Vágólapra másolva!

Legalább 54 feltételezett dzsihádistát vettek őrizetbe az egyiptomi hatóságok, akiket azzal gyanúsítanak, hogy terrorista merényleteket terveztek végrehajtani a Sínai-félszigeten – közölte Ahmed Ali, a hadsereg szóvivője közleményében.

A szélsőségeseket hétfőn vették őrizetbe a hadsereg és a rendőrség közös rajtaütése során az Észak-Sínai kormányzóságbeli el-Aris városban.

A kormányerők elkoboztak egy számítógépet, négy házilagos készítésű robbanószerkezetet, pokolgépek készítésére alkalmas anyagokat, lőszereket és több revolvert. Ezenkívül megsemmisítettek 11 gépjárművet és 32 motorkerékpárt, amelyeket a gyanúsítottak a terrortámadásokhoz akartak felhasználni.

A szóvivő elmondta, hogy a Gázai övezet határán fekvő Rafah átkelőnél lévő ellenőrző pontnál elfogtak egy férfit, aki nikábot (a szemet eltakaró muzulmán fátylat) viselve nőnek álcázta magát.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a Vörös-tenger partján fekvő Szafagában négy fegyveres egy rendőrőrsre támadt, a támadásban senki sem sérült meg.

A Mohamed Murszi iszlamista elnök júliusi megbuktatása, valamint a visszatérését követelő hívei elleni augusztusi erőszakos fellépés után az egyiptomi fegyveres erők és a hadsereg több, halálesettel végződő támadás célpontja lett, elsősorban a Sínai-félszigeten.