Csak petárdáztak az Egyesült Államok jemeni nagykövetségénél

Vágólapra másolva!
Nem érte támadás az Egyesült Államok szanaai nagykövetségét, a jemeni hatóságok szerint a riadalmat az okozta hétfőn késő este, hogy petárdáztak a diplomáciai képviselet közelében tartott esküvőn.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség hétfő késő este helyi lakosokra és a jemeni biztonsági szolgálat illetékeseire hivatkozva jelentette, hogy nagy erejű robbanást és lövöldözést lehetett hallani az Egyesült Államok jemeni nagykövetségének közelében, és rendőrök zárták le a környéket. Hírek jelentek meg arról, hogy támadás érte a külképviseletet, de nem sokkal később az amerikai külügyminisztérium és a jemeni hatóságok is cáfolták ezt.

Mohammed am-Mavri, a jemeni belügyminisztérium illetékese közölte, az okozott riadalmat, hogy petárdáztak a diplomáciai képviselet közelében tartott esküvőn. A helyszínre érkező rendőrök előállították a rendbontókat.

A vaklárma nyilvánvalóan azzal is összefüggésbe hozható, hogy az amerikai diplomáciai külképviselet Szanaában régóta iszlamista fegyveresek célpontjai között szerepel. Augusztusban terrorfenyegetések miatt több napon át zárva tartott az Egyesült Államok és több más nyugati ország jemeni nagykövetsége. Jemenben tevékenykedik az al-Kaida egyik legveszélyesebbnek tartott, Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű szervezete.