Madeleine McCann szülei ismét reménykednek

Vágólapra másolva!
A portugál ügyészség újraindíttatta a nyomozást a több mint hat éve Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann ügyében. A bizonyítékok áttekintésénél bukkantak új nyomokra.
Vágólapra másolva!

Ismét nyomoz a rendőrség a Portugáliában hat évvel ezelőtt eltűnt kislány, Madeleine McCann ügyében. A portugál nyomozók új szálakra bukkantak, a nyomozás párhuzamosan fut a Scotland Yard vizsgálataival.

Clarence Mitchell, a McCann család ügyvédje megerősítette a nyomozás újraindításáról szóló híreket, és elmondta, hogy a család később fog nyilatkozni az ügyben.

A portugál vádhatóság bűncselekmény hiányában öt évvel ezelőtt, 2008-ban lezárta a nyomozást, és beszüntette a kislány keresését.

A hatóságok közel két évvel ezelőtt kezdték meg a rejtélyes körülmények között eltűnt kislány ügyében a nyomozati eredmények átvizsgálását, a portói rendőrségnél külön e célra felállított munkacsoport a brit Scotland Yarddal szoros együttműködésben tekintette át a 14 hónapig tartó nyomozás dossziéját.

A skót kislány 2007. május 3-án, a negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. A gyermek – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei a szállodától nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte, különösen azt követően, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá. Egy évvel később – érdemi bizonyítékok hiányában – a gyanúsítást feloldották, a kislánynak azonban az egész világra kiterjedő szervezett kutatás ellenére azóta sem lelik nyomát.

Madeleine sorsáról és hollétéről számtalan elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár megrendelésére rabolhatták el. A kislányt Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.