Pisztollyal és tölténnyel ment iskolába egy 11 éves fiú Amerikában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fegyvert és 400 darab töltényt vitt az iskolájába egy 11 éves fiú a Washington állambeli Vancouverben - írja az NBC. A fegyvert és a lőszereket azért vitte az iskolába, hogy így védje meg egyik barátját, akit iskolatársai folyamatosan zaklatnak.

A fiút hamar a fiatalkorúak bírósága elé állították, ahol kiderült, hogy nemcsak fegyvereket, hanem kést is vitt az iskolába. Anyja az eset reggelén, miután a fiú elindult iskolába, felhívta az iskolát, hogy figyelmeztesse őket, a gyerek valószínűleg elvitt egy konyhakést otthonról. Az igazgatói irodában megmotozták a srácot, és ott derült ki, hogy a késen felül egy félautomata pisztoly és a hozzá való töltények is nála voltak. Miután felfedezték, hogy a fiúnál fegyver van, az iskolát két órára lezárták.

A 11 éves fiú az igazgatónak azt mondta, hogy egy hang mondta a fejében, hogy ölje meg azt az iskolatársát, aki "lebuzizta" a barátját. A rendőrségi kihallgatáson azt is elmondta, hogy a terv szerint csak karon lőtte volna a fiút, utána magát pedig fejbe.