Egész Európa kutatja, mit keresett a szőke kislány a romatelepen

ismeretlen szőke kislányt találtak egy görög cigánytáborban, aki Maria névre hallgat
Vágólapra másolva!
A görög rendőrök egy razzia során egy négyéves szőke kislányt találtak egy romatelepen. A papírok is gyanúsak voltak, és a nevelőszülők is összevissza magyarázkodtak. Már 8000 hívást kapott a görög segélyszervezet, amely kutatja, kik lehetnek a valódi szülők.
Vágólapra másolva!

Több mint 8000 hívás érkezett a görög segélyszervezethez, amely keresi, hogy kik lehetnek annak a négyéves szőke kislánynak a valódi szülei, akit egy görögországi romatelepen találtak. Egy DNS-teszt bebizonyította, hogy szülei nem azok, akik annak vallották magukat - írta a BBC.

Maria állítólagos szülei hétfőn bíróság elé állnak azzal a váddal, hogy elrabolták a kiskorú lányt és hamis papírokkal tartották maguknál. A helyi roma közösség kiállt a 39 éves férfi és a 40 éves nő mellett. A farsalai cigány közösség vezetője azt állította, hogy a pár jobban szerette a kislányt, mintha a sajátjuk lett volna. A BBC tudósítója szerint a férfi fivére sajátjának vallotta a lányt, és azt állította, hogy a születése után jogszerűen adták át.

Az ismeretlen szőke kislányt állítólagos szülei Mariának hívják Forrás: AFP

Szociális munkások szerint viszont elrabolták a kislányt, és koldulásra és szexuális szolgáltatásokra kényszerítették őt. A görög rendőrök eredetileg drogokat és fegyvereket kerestek a romatelepen, amikor megtalálták a kislányt, aki feltűnően nem hasonlított az állítólagos szüleire. Megtalálták a papírjait is, de azok is gyanúsak voltak: a pár különböző számú gyereket jelentettek be az egyes helyi hivatalokban.

A nő azt állítja, hogy hat gyereknek adott életet 10 hónapon belül. Szavai igazságtartalma nem csak emiatt kétséges. A pár ugyanis egyfolytában váltogatták tanúvallomásukban, hogy miként került hozzájuk Maria.