Korrupciós botrányban egy NCIS-ügynök

Vágólapra másolva!
Dollártízmilliókkal vesztegetett meg az amerikai haditengerészet egy beszállítója magas rangú tiszteket, köztük az NCIS egy ügynökét is. Volt, hogy prostituáltakkal vagy koncertbelépőkkel fizetett.
Vágólapra másolva!

Óriási korrupciós botrány van kibontakozóban az amerikai haditengerészetnél, a hatóságok több magas rangú tisztet letartóztattak - írja a Washington Post internetes kiadása.

A jelek szerint a haditengerészet egy ázsiai szállítója éveken át jelentősen túlszámlázta a szolgáltatásait, ami több döntéshozó lefizetésével volt lehetséges. Az ügyben érintett a haditengerészet belső nyomozó ügynöksége, az NCIS egy ügynöke is.

A Glenn Defense Marine Asia nevű szingapúri cég csak 2011 óta több mint 200 millió dollár értékben szállított különböző felszereléseket. A túlszámlázás elnézését részben készpénzzel, részben prostituáltakkal, luxusutazásokkal és koncertbelépőkkel honorálta. A vesztegetés nagyságrendje tízmillió dolláros nagyságrendű lehetett.

A vállalat három vezetőjét szeptemberben vették őrizetbe egy San Diegó-i hotelban, miután egy találkozó ígéretével az Egyesült Államokba csalták őket.

Az NCIS 2010 óta többször is vizsgálta a Glenn Defence ügyeit, de ezeknek a vizsgálatoknak sohasem lett eredménye. A gyanú szerint részben azért nem, mert az egyik ügynök rendszeresen informálta a céget arról, hogy milyen irányban folyik a vizsgálat.