Eladták a gyerekeiket, hogy iPhone-t vehessenek

Vágólapra másolva!
Kevesebb mint hárommillió forintnak megfelelő összeget kapott egy kínai házaspár három újszülött gyerekéért. Kellett a pénz telefonra meg laptopra.
Vágólapra másolva!

Kínában letartóztattak egy férfit és egy nőt, akik három közös gyermeküket adták el az utóbbi öt évben. A kapott pénzen mobiltelefonokat, számítógépeket és drága cipőket vettek - írta a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldala.

A hatóságok még májusban figyeltek föl egy hirdetésre a kínai interneten, melyben egy újszülöttet kínáltak eladásra. A hirdető IP-címe alapján jutott el a rendőrség a harmincas éveiben járó házaspárig, és hamarosan le is csapott rá.

Addigra a kislány már elkelt, de hamar a nyomára akadtak. Egy 2011-ben, valamint egy 2008-ban hasonló módszerrel eladott testvére viszont nem tudni, hol van. A bankszámlaforgalom alapján úgy tűnik, a három csecsemő összesen 13 ezer dollárért (2,8 millió forint) cserélt szülőt.

A gyanúsítottak nem tagadták a történteket, de úgy magyarázták, hogy jobb életet akartak biztosítani az utódaiknak azzal, hogy jobb körülmények között élő embereknek adták őket. Azt állítják, egyszer sem kértek pénzt, mindig önként fizettek nekik. A párnak egyébként van egy 6 és egy 9 éves gyereke is, őket valamilyen okból nem árusították ki.

Az újszülöttekkel üzletelés nem egyedi eset Kínában, a CNN szerint két éve egy ezzel foglalkozó komplett hálózatot lepleztek le az ország keleti részén.