Százával kapják a halálos fenyegetéseket a vandál cserkészek

Vágólapra másolva!
Két cserkész ledöntött egy 170 millió éves sziklát egy amerikai nemzeti parkban. Tettüket lefilmezték, és megosztották - látta is az interneten hárommillió ember. Közülük sokan feldühödtek, százával kapják a halálos fenyegetéseket.
Vágólapra másolva!

Több mint hárommillióan nézték meg azt a videót, amelyen egy cserkész, Glenn Taylor egy 170 millió éves masszív vörös sziklát taszigál a Utah állambeli Goblin Valley Nemzeti Parkban. Ő Dave Hall, egy másik cserkész videózta le.

"Világszerte azzal jönnek emberek, hogy megölnek engem, mert hoztam egy olyan döntést, hogy fontosabb az élet, mint hogy az a szikla ott áll-e még néhány órát" - állította Hall, aki szerint több száz halálos fenyegetést kapott.

A Telegraph cikke szerint a két cserkész azt mondta, halálos fenyegetéseket kaptak a videó kikerülése után. Azt állították, csak azért döntötték le az ősrégen kialakult sziklát, mert laza talapzaton állt már, és attól féltek, egy látogatóra borul. A videón az látszik, miután sikerült leborítaniuk, pacsit adtak egymásnak.

Mindkettőjük ellen eljárás indult, amely során azt elismerték, hogy jobban tették volna, ha a park felügyelőjét értesítik, mielőtt cselekednek. Utah nemzeti parkjainak szóvivője, Eugene Swalberg szerint nincs szükség rá, hogy egyesek megtegyék azt, ami az anyatermészet feladata.